לימודי תואר שני בבריאות הציבור - בריאות סביבתית וגהות תעסוקתית

משך הלימודים: שנתיים במסלול ללא תזה | 3 שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.P.H. בבריאות הציבור עם התמחות בבריאות סביבתית וגהות תעסוקתית | סטטוס הרשמה: ההרשמה פתוחה | אתר בית הספר

היום, יותר מתמיד, אנחנו מבינים את החשיבות הקריטית של הקשר בין בריאות האדם לסביבתו – בין אם זו סביבת העבודה או הסביבה הכללית בה אנו חיים. זיהום אוויר, מים, קרקע ותנאי עבודה לקויים משפיעים באופן ישיר על בריאותנו ואיכות חיינו. בתואר שני בבריאות הציבור עם התמחות בבריאות סביבתית וגהות תעסוקתית, אנו מכשירים את המומחים והמומחיות שיובילו את המאבק למקום עבודה וסביבה בריאה ובטוחה יותר.

מומחי בריאות תעסוקתית וסביבתית הם החוד החנית בהגנה על בריאות הציבור מפני מחלות מקצוע, תאונות עבודה, ומפגעים סביבתיים. אנחנו מתמקדים במניעה – באיתור מוקדם של סיכונים סביבתיים ותעסוקתיים ובפיתוח אסטרטגיות למניעתם. הלימודים משלבים ידע תיאורטי מעמיק עם כלים מעשיים בתחומי בריאות העובד, בטיחות, גהות ורפואה תעסוקתית, האפידמיולוגיה תעסוקתית וסביבתית, איכות אוויר, מים וקרקע.

התוכנית מקדמת מחקר חדשני בתחומי הערכת סיכונים תעסוקתיים וסביבתיים, פיתוח שיטות מניעה חדשות, ובחינת ההשפעות ארוכות הטווח של חשיפה סביבתית ותעסוקתית על בריאות האדם. המחקר מתמקד בפתרון אתגרים אקטואליים בתחום בריאות העובד והסביבה, תוך שימת דגש על פיתוח פתרונות יישומיים.

ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך 

אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג'ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א'.

תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>

לקבלה למסלולים עם תזה וללא תזה (מסלולים א' ו-ב')

תואר ראשון במדעי הבריאות, החיים, הרווחה והחברה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 82 ומעלה וציון של 76 ומעלה בכל אחד מחוגי הלימוד (לאלה שלמדו במסלול דו-חוגי).

מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
אישור זכאות לתואר ראשון
∙ מכתב המלצה אחד עדכני, בנוסח פתוח, חתום באופן ידני ממעסיק. הערה: עבור מי שסיימו את הלימודים האקדמיים בשנתיים האחרונות ניתן לשלוח המלצה ממעסיק או המלצה אקדמית.
שאלון אישי למועמדים

דרישות נוספות:
∙ ידע בסיסי במערכות מידע ושימושי מחשב
∙ ראיון קבלה אישי לפי דרישות ביה"ס

לימודי השלמות:
יש לפנות למזכירות ביה"ס להבנה על הידע הנדרש להשלמה עצמית.

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.

מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ' 13)

*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

מסלול א' עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליותוכולל כתיבת סמינריון אחד וביצוע עבודת גמר מחקרית (תזה(. הסטודנטים והסטודנטיות במסלול זה יעברו קורס הכנה לתזה.

מסלול ב' עם פרויקט גמר (ללא תזה)**: היקף הלימודים במסלול זה הוא 42 שעות שבועיות סמסטריאליות וכולל כתיבת שני סמינריונים ופרויקט גמר. הסטודנטים והסטודנטיות במסלול זה יעברו קורס הכנה לפרויקט גמר.

**מתקבלים בעלי תואר ברפואה MD ו/או תואר שני נוסף יוכלו לקבל פטור אקדמי בהיקף של 6 שש”ס, בכפוף להצגת גיליון ציונים מלא בעת הרשמתם, במסלול ללא תיזה. בכל מקרה, היקף השעות לא יפחת מ-36 שש”ס לכל התואר במסלול זה.

במהלך שתי שנות הלימודים ישנו יום לימודים מרוכז אחד בשבוע (יום ה’ בשנה הראשונה ויום ד’ בשנה השנייה).

הסטודנטים בשני המסלולים מחויבים במהלך הלימודים להשתתף בשני כנסים מדעים הקשורים לנושא התכנית שלהם ובאישור ראש התכנית. מתוך השניים, אחד לפחות חייב להיות כנס של בית הספר לבריאות הציבור ו/או כנס פקולטה. הכנס השני צריך להיות קשור לנושא ההתמחות שלהם ובאישור ראש ההתמחות.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר שני בבריאות הציבור
תואר שני בניהול מערכות בריאות .M.H.A
תואר שני בבריאות הציבור – תזונה, בריאות והתנהגות .M.A.N
תוכנית בינלאומית לתואר שני הנלמדת בשפה האנגלית: תואר .M.P.H עם התמחות במינהל מערכות בריאות

עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים בשירותי בריאות (קופות ובתי חולים), משרדי ממשלה, רשויות מקומיות, איגודי ערים ותעשייה וחברות כלכליות. התפקידים כוללים רופאים ואחיות במרפאות לרפואה תעסוקתית, הובלת פרויקטים של הערכת סיכונים תעסוקתיים וסביבתיים, פיתוח תוכניות למניעת מפגעים תעסוקתיים, ועיצוב מדיניות בתחומי איכות בריאות העובד והסביבה. תחומי העיסוק כוללים ייעוץ מקצועי בתחום הבריאות התעסוקתית והסביבתית, ניהול מחלקות בטיחות וגהות בארגונים גדולים והובלת תהליכי תקינה ורגולציה סביבתית.

ניתן למצוא תעסוקה בניהול מרפאות תעסוקתיות, ניהול מערכי בטיחות וגהות בתעשייה, ביצוע תפקידי פיקוח ובקרה ברשויות ובמשרדי ממשלה, מתן ייעוץ סביבתי לחברות וארגונים, ניהול פרויקטים בתחום איכות הסביבה, והובלת מחקר ופיתוח בתחום הבריאות התעסוקתית והסביבתית.